Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Стандартни размери на матраци
Стандартни размери на матраци

Стандартни размери на матраци

Стандартни размери на матраци

В тази статия сме се постарали да предоставим информация за стандартните размери в които се произвеждат матраците.

Съдържание:

Стандартни размери на матраци за единични легла.

Това са стандартните размери, които се произвеждат за единични легла, като най-разпространените от тях са 82/190см. и 90/200см. Все още се търсят и размери за доста стари легла, които са с дължина 186см. и се произвеждат по поръчка.

Стандартни размери на матраци за Приста – персон и половина

Матраци за приста 120/190см. са едни от най-търсените за легла персон и половина. Както и при единичните, все още има стари легла с дължина 186см. Не бива да се притеснявате, ако Вашето е с такъв стандарт. Може да се изработи по поръчка в кратки срокове.

Стандартни размери за малка спалня

За малки спални, най- често предлаганите легла са със размери 144/190см. и 140/200см., съответно и матраците с тези размери са често купувани. В повечето случаи са налични на склад и доставката е в рамките на 2-5 работни дни.

Размери на матраци за спалня

Вероятно 90% от търсенето в този клас ширина е за размер 160/200см. В който и мебелен магазин да отидете, ще намерите огромно разнообразия от легла за матраци 160/200см.

Стандартни размери за голяма спалня

Ако сте любители на огромни легла, тогава това са Вашите размери. Матраци с размери 180/200 и 200/200см. са стандартно най-големите, които се произвеждат. Разбира се, ако желаете може да се изработи и по-голям размер на матрак, след направено запитване.

Как да измерим правилно размера на матрака?

Ако Ви предстои подмяна на стар матрак и не знаете размера му е Важно да измерите коректно, за да си спестите проблеми. Много хора правят грешката да вземат размерите от лицевата страна на матрака, но по този начин е възможно да сгрешите. Имайте предвид, че с времето матраците се разширяват, особено моделите с бонел пружини и когато измерите матрака отгоре, размера е по-голям, от колкото леглото Ви позволява да поставите.

Най-правилно и точно е да измерите леглото. И тъй като има два варианта легла, които се различават конструктивно, по-долу ще разясним, как да измерите правилно и в двата случая:

Легла при които матрака влиза в леглото. Това са по-масово разпространените варианти на легла, при тях матрака влиза в леглото с няколко сантиметра. При този вид легла трябва да измерите светлото разстояние, където матрака влиза в леглото. Вижте снимките по-долу:

Как да измерим матрака, стандартни размери на матраци

Легла при които матрака стъпва върху леглото. Това са голяма част от единичните легла с повдигащ механизъм, приста и боксспрингс. При тях матраците стъпват върху самото легло и правилният метод за измерване е да измерите от край до край леглото, където стъпва самият матрак. За Ваше улеснение сме направили снимки:

Как да измерим матрака, стандартни размери на матраци

При нас можете да поръчате матраци от моделите на Magniflex, Нани, isleep, Екон, Paradise, Тед, Don Almohadon и Ergonomico.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка