Меню Затваряне

Какво е Pocket Spring матрак?

Pocket spring матрак

В тази статия ще разберете какво представлява pocket spring матрака (покет пружини), и на какво се дължи изключителното му удобство.

В Моят Матрак знаем, че покупката на нов матрак може да бъде доста изморително начинание особено, когато не знаете откъде да започнете и как да се ориентирате в наименованията на различните технологии, влагани в матраците. Един от най-честите въпроси, които получаваме е какво представлява технологията покет спринг, използвана при направата на голяма част от матраците на пазара.

Какво представлява Pocket Spring матракът?

Poace spring покет пружини

Технологията покет спринг, наречена така с английските думи pocket – джоб и spring – пружина, представлява система от много на брой, индивидуално опаковани пружини. Всяка от тези пружини се съдържа в свой собствен текстилен джоб. Подобна структура осигурява много по- добра опора за тялото и отличен комфорт. За разлика от обикновения Бонел пакет, при който пружините са свързани помежду си, матракът с индивидуално разположени пружинки не позволява движението да се пренася из цялата повърхност. Неудобството при Бонел пакетите и техните пружини, свързани в рамка, основно се състои в това, че свързаните елементи се движат като едно цяло и когато се въртите вечер в леглото това ще обезпокоява и Вашия партньор. При покет спринг технологията това се избягва.

Кога Pocket Spring матракът е подходящ избор?

Понеже пружините Pocket Spring са абсолютно самостоятелни една от друга и движението не се предава помежду им. Това прави този тип матраци перфектният избор, ако с партньора Ви имате голяма разлика в теглото като Ви осигурява поддържане на правилната позиция на тялото през цялата нощ.

Този вид матраци се препоръчват и при хора с дископатия. Индивидуално разположените пружинки позволяват поставяне и на пласт мемори пяна, която обгръща тялото и не натоварва мускулите и ставите по време на сън.

Ако искате да осигурите на тялото си комфортна и стабилна опора, ви препоръчваме да се насочите към Покет пружини в комбинация с мемори пяна.

Pocket spring матрациMemory foam image

Във видеото по-долу можете да видите ефекта на на стотици покет пружинки, опаковани в текстилни джобчета и незахванати помежду си! И накрая, не забравяйте, че покупката на матрак е дългосрочна инвестиция и трябва да се чувствате сигурни в избора си.

Заповядайте в нашия шоурум да пробвате различните видове матраци с индивидуално опаковани пружини и сами да усетите своя!

Можете да разгледате и предложенията ни онлайн. В Моят Матрак разполагаме с два вида Pocket Spring матраци:

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Какво е Pocket Springs?

Pocket Springs или на български Покет Пружини, са пружини с малък диаметър опаковани с самостоятелни текстилни джобчета.

Покет Пружините скърцат ли като старите Бонел Пружини?

Не. При тях няма метални спирали и пластини, които да ги придържат, като при старите Бонел пружини.

Удобни ли са Pocket Springs матраците?

Според някой специалисти, това е най-добрата система за сън.

Има ли твърди матраци Pocket Springs?

Няколко модели на матраци Тед в нашият сайт с Pocket Springs са доста твърди. Разгледайте ги тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *