Меню Затваряне

Кампания isleep Октомври

Какво е еднолицев матрак и от какви материали е направен?

разрез на вътрешната структура и материали на матрак Диона Paradise

Еднолицев матрак

В тази статия ще прочетете какво е еднолицев матрак, за какъв тип легла е подходящ и какви видове еднолицеви матраци се предлагат на пазара.

Един от първите въпроси при покупката на матрак е свързан с това дали матракът да е еднолицев или двулицев. Мнозина считат цената на еднолицевия матрак за предимство, а някои от характеристиките му – например факта, че не се обръща, за недостатък.

Разбира се, както при всеки продукт, нещата не са черно-бели и е полезно, преди да вземете окончателното решение да се запознаете с няколко факта за еднолицевия матрак.

Какво представлява еднолицев матрак?

Основната разлика между еднолицевия и двулицевия матрак е начинът, по който всеки от тях е изграден. Еднолицевите матраци се наричат така, защото винаги имат вградена рамка от долната страна. Това означава, че при тях не е нужно да се купува допълнително подматрачна рамка и също, че този тип матраци не могат да се ползват и от двете страни, нито да се обръщат.

Често срещана заблуда е, че еднолицев означава матрак, който има само един пласт. Всъщност всеки еднолицев матрак е съставен от няколко компонента, различни по вид и материал. Най-често това са вградена рамка и мека част върху нея (наричана още пълнеж или ядро).

Рамки на еднолицев матрак?

Има два варианта на вградени рамки в еднолицевите матраци: метални и дървени.

Разрез на еднолицев матрак с вградена дървена рамка

Матраци с метални рамки се предлагат в асортимента на матраци Нани, а матраци с дървени рамки се изработват от Матраци Paradise, матраци Тед и други български производители.

Изборът между дървена и метална рамка най-често зависи от предпочитанията за издръжливост.

Дървените рамки са препоръчителни при помещения с по-висока влажност. Тяхно предимство е по-добра циркулация на въздух.

Металните рамки са добър избор за по-големи натоварвания. Те са доста по-издръжливи, особени ако имате деца и те обичат да скачат на матраците.

Разгледайте нашите предложения за еднолицеви матраци.

Пълнежът на еднолицев матрак?

Меката част над вградената рамка при еднолицевите матраци също бива различна.  Според това каква мекота, материал и усещане на матрака предпочитате, при еднолицевите матраци можете да избирате между следните ядра:

Бонел пружини

Това са спираловидно свързани пружини от тел с различна дебелина.

Бонел пружина за еднолицев матрак

Пенополиуретанова пяна

Това е устойчива пяна с голяма плътност.

Полиуретанова пяна

Високо еластична пяна

Това е пяна с висока плътност, която се деформира трудно и предоставя висока устойчивост.

Мемори пяна

Това е високоеластична термоактивна материя, която се приспособява формата към тялото, което оказва натиск. Вижте повече за мемори пяната в статията Матраци с Мемори пяна.

Ръка показваща ефекта на мемори пяната

Pocket spring

Това е сърцевина от малки пружини индивидуално опаковани в текстил. Вижте повече за нея в статията Pocket Spring Матрак.

Ръка показваща ефекта на Еднолицев матрак с pocket spring

Сред асортимента матраци на пазара се предлагат и комбинирани еднолицеви матраци. Това са матраци с пенополиуретанова пяна с мемори пяна и матраци с Pocket spring пружини с мемори пяна. Подобни комбинации увеличават комфорта и устойчивостта, които сърцевината на матрака предлага.

Голяма част от еднолицевите матраци могат да бъдат и изработени по размерите, които са ви необходими. В този случай поръчката отнема няколко дни повече. В Моят Матрак можете да поръчате всякакъв размер матрак като се свържете с нас на телефон: 0885 119029

Ако се колебаете какъв еднолицев матрак да изберете или имате нужда от повече информация, посетете нашата мострена зала или се свържете с нас на телефон: 0885119029.

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

За какво легло е подходящ еднолицевият матрак?

Важно при вземане на решение дали да закупите еднолицев или двулицев матрак е леглото. Има легла, които са конструирани само и единствено за еднолицев матрак. При тях матракът стъпва върху страниците на легло и не позволява поставянето на подматрачна рамка и двулицев матрак. В такъв случай за този тип легла е задължително да се купи еднолицев матрак.
В голям част от случаите еднолицев матрак се търси и за легла с повдигащ механизъм. При тях механизмът се захваща директно към вградената рамка на матрака с винтове за дърво.
Легло с повдигащ механизъм
Дори моделите с вградена метална рамка имат дървени трупчета предназначени за захващане на механизъм.

В какви размери се предлагат еднолицевите матраци?

Еднолицевите матраци се предлагат в разнообразие от размери, като стандартните размери са:
72/190 см.
82/190 см.
90/190 см.
114/190 см.
120/190 см.
140/190 см.
144/190 см.
160/190 см.
164/190 см.
82/200 см.
90/200 см.
100/200 см.
120/200 см.
140/200 см.
144/200 см.
160/200 см.
164/200 см.
180/200 см.
200/200 см.

Трябва ли подматрачна рамка за еднолицев матрак?

Накратко Не. Еднолицевият матрак има вградена рамка в него.

Имали еднолицеви матраци с Мемори пяна?

Еднолицевите матраци се предлагат с различно съдържание и има модели с добавена мемори пяна. Разгледайте нашите предложения на еднолицеви матраци с мемори пяна тук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *