Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Какво е двулицев матрак и от какви материали се изработва?
Схема с вариантите за използване на двулицев матрак, общо 6 варианта

Какво е двулицев матрак и от какви материали се изработва?

В тази статия ще научите какво е двулицев матрак, от какви материали са направени двулицевите матраци и какви са ползите за тялото от съня върху този тип матрак.

Какво представлява двулицевият матрак?

Двулицевите матраци са матраци, които могат да се ползват и от двете си страни. Този тип матраци, за разлика от еднолицевите матраци нямат вградена подматрачна рамка и технологията на изграждането им ги прави по-устойчиви и издръжливи. Можете да се запознаете по-подробно с разликите на двата вида в статията ни: Еднолицев или двулицев матрак, кой е по-добър?

Разгледайте нашите предложения на двулицеви матраци.

Предимства и недостатъци на двулицевия матрак

Един от малкото недостатъци на двулицевите матраци е, че част от тях имат голяма разлика в твърдостта на страните, което принуждава хората да спят на тях само от едната страна. Това естествено не е проблем, новите технологии позволяват да се произвеждат издръжливи материали, които не се деформират.

Голямото предимство на двулицевите матраци е, че имат по-дълъг живот от еднолицевите и поради факта, че позволяват въртене и смяна позицията на натоварване.

Видове пълнеж на двулицевите матраци

Технологиите, по които един двулицев матрак е изработен могат да бъдат най-различни, като често срещани пълнежи са бонел пружините, мемори пяната, pocket spring, латекс.

Ядрото (вътрешността на матрака) на двулицевите матраци може да бъде със следните технологии или с комбинация от тях:

Бонел пружини

Разрез на бонел пружини за двулицев матрак

Бонел пружината е една от най-старите технологии за производство на матраци. Сигурно повечето от Вас помнят скърцащите пружини, които след време се чупят и излизат да видят кой си е полегнал на тях :).

При тази технология, пружините са във формата на спирала, захванати помежду си със метална спирала и метална лента в края на борда. При тези модели в 90% от случаите се усещат движенията на партньора Ви по време на сън. Естествено има и доста добри предложения на такива матраци като Victoria от матраци BRN.

Двулицевите матраци с бонел пружини са предпочитаните варианти в бюджетния клас матраци.

Pocket spring пружини

Разрез на Покет пружини за двулицев матрак

Pocket Spring пружините са индивидуални пружини опаковани в текстилни джобове. Според някои производители това е най-удобната система за сън.

Pocket Spring технологията разчита на пружини с малък диаметър опаковани в текстилни джобчета, и не са захванати помежду си. При Pocket Spring пружините, не се усеща движението на Вашия партньор и сънят е изключително комфортен. Един от първенците в този клас е NORD STAR от матраци Тед. Повече за този тип технология можете да прочетете в статията ни Pocket Spring матрак? 

Двулицевите матраци с Pocket Spring пружини се препоръчват и за хора с дископатия и проблеми в гърба.

Полиуретанова пяна

Парчета от Полиуретанова пяна, дунапрен и мемори пяна

Матраците с пяна са едни от най-разпространените на пазара. Благодарение на иновативните технологии се произвежда високо еластична пяна, която не се деформира и може да Ви служи вярно дълги години.

Технологията с полиуретанова пяна позволява производството на матраци с двойни ядра, при които всеки партньор може да избира подходящата за него твърдост. Един от най-добрите варианти е матрак Хавай от матраци Нани.

Двулицевите матраци с полиуретанова пяна са предпочитан избор при по-големи натоварвания. В последните години забелязваме, че дори хотелите подменят пружинени матраци с такива от пяна.

Латекс

Латексов разрез

Латексовите матраци са оптимален избор при необходимост от ортопедичен матрак.

Екон е единственият производител на латекс на Балканите. Латексът се произвежда от млякото на каучуково дърво по технология на Dunlop. Ако търсите 100% естествен матрак това е Натура.

Повече за латекса и неговите предимства, включително и при влагането му в двулицеви матраци, можете да прочетете в статията ни Латексови матраци и какво трябва да знаем за латекса?

Голяма част от двулицевите матраци могат да бъдат и изработени по размерите, които са ви необходими. В този случай поръчката отнема няколко дни повече. В Моят Матрак можете да поръчате всякакъв размер матрак като се свържете с нас на телефон: 0885 119029

Ако се затруднявате при избора на двулицев матрак или имате допълнителни въпроси за характеристиките му, свържете се с нас на телефон 0885 119029 или заповядайте в шоурума на Моят Матрак, за да усетите сами кой двулицев матрак е най-подходящ за вас!

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Двулицевите матраци имат ли нужда от подматрачната рамка?

Не на последно място трябва да споменем, че за да спите на двулицев матрак трябва леглото Ви да има подматрачна рамка или твърда основа.
Важно е да обърнете внимание, че основата не трябва да пречи на циркулацията на въздух, защото рискувате да се появи мухъл по матрака Ви.

Избор на двулицев матрак и тестване?

Независимо от това коя технология ви е допаднала, докато сте се информирали за типовете матраци, ви препоръчваме да отделите време, в което да тествате всяка една от тях.
Когато избирате двулицев матрак, не забравяйте, че усещането за това как тялото ви се чувства зависи и от твърдостта на рамката под матрака. Един и същи модел матрак се усеща различно на твърда основа, на мека подматрачна рамка или на твърда подматрачна рамка.

В какви размери се предлагат двулицевите матраци?

Двулицевите матраци се предлагат в разнообразие от размери, като стандартните размери са:
72/190 см.
82/190 см.
90/190 см.
114/190 см.
120/190 см.
140/190 см.
144/190 см.
160/190 см.
164/190 см.
82/200 см.
90/200 см.
100/200 см.
120/200 см.
140/200 см.
144/200 см.
150/200 см.
160/200 см.
164/200 см.
180/200 см.
200/200 см.

Всички двулицев матраци ли се доставят на руло?

Не всички. Не малка част от двулицевите модели се доставят в реален размер. В сайта ни е посочено всеки един модел в какъв вид се доставя. Можете да разгледате всички двулицеви матраци тук.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка