Меню Затваряне

черен петък матраци mattress black friday moqt matrak 2020-50%

Двулицев Матрак double side mattress схема

Двулицев матрак.

В тази статия ще научите какво е двулицев матрак, от какви материали са направени двулицевите матраци и какви са ползите за тялото от съня върху този тип матрак.

Какво представлява двулицевият матрак?

Двулицевите матраци са матраци, които могат да се ползват и от двете си страни. Този тип матраци, за разлика от еднолицевите матраци нямат вградена подматрачна рамка и технологията на изграждането им ги прави по-устойчиви и издръжливи.

Предимства и недостатъци на двулицевия матрак

Един от малкото недостатъци на двулицевите матраци е, че част от тях имат голяма разлика в твърдостта на страните, което принуждава хората да спят на тях само от едната страна. Това естествено не е проблем, новите технологии позволяват да се произвеждат издръжливи материали, които не се деформират.

Голямото предимство на двулицевите матраци е,че имат по-дълъг живот от еднолицевите и поради факта, че позволяват въртене и смяна позицията на натоварване.

Видове пълнеж на двулицевите матраци

Технологиите, по които един двулицев матрак е изработен могат да бъдат най-различни, като често срещани пълнежи са бонел пружините, мемори пяната, pocket spring, латекс.

Ядрото (вътрешността на матрака) на двулицевите матраци може да бъде със следните технологии или с комбинация от тях:

Бонел пружини

Двулицев матрак с бонел пружини

Бонел пружината е една от най-старите технологии за производство на матраци. Сигурно повечето от Вас помнят скърцащите пружини, които след време се чупят и излизат да видят кой си е полегнал на тях :).

При тази технология, пружините са във формата на спирала, захванати помежду си със метална спирала и метална лента в края на борда. При тези модели в 90% от случаите се усещат движенията на партньора Ви по време на сън. Естествено има и доста добри предложения на такива матраци като Victoria от матраци BRN.

Двулицевите матраци с бонел пружини са предпочитаните варианти в бюджетния клас матраци.

Pocket spring пружини

двулицев матрак с Pocket spring

Pocket Spring пружините са индивидуални пружини опаковани в текстилни джобове. Според някои производители това е най-удобната система за сън.

Pocket Spring технологията разчита на пружини с малък диаметър опаковани в текстилни джобчета, и не са захванати помежду си. При Pocket Spring пружините, не се усеща движението на Вашия партньор и сънят е изключително комфортен. Един от първенците в този клас е NORD STAR от матраци Тед. Повече за този тип технология можете да прочетете в статията ни Pocket Spring матрак? 

Двулицевите матраци с Pocket Spring пружини се препоръчват и за хора с дископатия и проблеми в гърба.

Полиуретанова пяна

Двулицев матрак с пяна

Матраците с пяна са едни от най-разпространените на пазара. Благодарение на иновативните технологии се произвежда високо еластична пяна, която не се деформира и може да Ви служи вярно дълги години.

Технологията с полиуретанова пяна позволява производството на матраци с двойни ядра, при които всеки партньор може да избира подходящата за него твърдост. Един от най-добрите варианти е матрак Хавай от матраци Нани.

Двулицевите матраци с полиуретанова пяна са предпочитан избор при по-големи натоварвания. В последните години забелязваме, че дори хотелите подменят пружинени матраци с такива от пяна.

Латекс

Латекс

Латексовите матраци са оптимален избор при необходимост от ортопедичен матрак.

Екон е единственият производител на латекс на Балканите. Латексът се произвежда от млякото на каучуково дърво по технология на Dunlop. Ако търсите 100% естествен матрак това е Натура.

Повече за латекса и неговите предимства, включително и при влагането му в двулицеви матраци, можете да прочетете в статията ни Латексови матраци и какво трябва да знаем за латекса?

Голяма част от двулицевите матраци могат да бъдат и изработени по размерите, които са ви необходими. В този случай поръчката отнема няколко дни повече. В Моят Матрак можете да поръчате всякакъв размер матрак като се свържете с нас на телефон: 0885 119029

Ако се затруднявате при избора на двулицев матрак или имате допълнителни въпроси за характеристиките му, свържете се с нас на телефон 0885 119029 или заповядайте в шоурума на Моят Матрак, за да усетите сами кой двулицев матрак е най-подходящ за вас!

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Двулицевите матраци и подматрачната рамка?

И не на последно място трябва да споменем, че за да спите на двулицев матрак трябва леглото Ви да има подматрачна рамка или твърда основа.
Важно е да обърнете внимание, че основата не трябва да пречи на циркулацията на въздух, защото рискувате да се появи мухъл в матрака Ви.

Избор на двулицев матрак и тестване?

Независимо от това коя технология ви е допаднала, докато сте се информирали за типовете матраци, ви препоръчваме да отделите време, в което да тествате всяка една от тях.
Когато избирате двулицев матрак, не забравяйте, че усещането за това как тялото ви се чувства зависи и от твърдостта на рамката под матрака. Един и същи модел матрак се усеща различно на твърда основа, на мека подматрачна рамка или на твърда подматрачна рамка.

В какви размери се предлагат двулицевите матраци?

Двулицевите матраци се предлагат в разнообразие от размери, като стандартните размери са:
72/190 см.
82/190 см.
90/190 см.
114/190 см.
120/190 см.
140/190 см.
144/190 см.
160/190 см.
164/190 см.
82/200 см.
90/200 см.
100/200 см.
120/200 см.
140/200 см.
144/200 см.
160/200 см.
164/200 см.
180/200 см.
200/200 см.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *