Меню Затваряне
Двулицев матрак

Двулицев матрак, характеристики и предназначение.

Двулицевите матраци се наричат така, защото могат да бъдат използвани от двете им страни. Част от тях имат голяма разлика в твърдостта, което принуждава хората да спят на тях само от едната страна. Това естествено не е проблем, новите технологии позволяват да се произвеждат издръжливи материали, които не се деформират. Двулицевите матраци имат по-дълъг живот от еднолицевите, поради факта че позволяват въртене и смяна позицията на натоварване.

Двулицеви матраци според ядрото се делят на:

  • Бонел пружини:

Двулицев матрак с бонел пружини

Бонел пружината е една от най-старите технологии за производство на матраци. Сигурно повечето от Вас помнят скърцащите пружини, които след време се чупят и излизат да видят кой полягва на тях :). При тази технология, пружините са във формата на спирала, захванати помежду си със метална спирала и метална лента в края на борда. При тези модели в 90% от случаите се усещат движенията на партньора Ви по време на сън. Естествено има и доста добри предложения на такива матраци като Victoria от матраци BRN.

  • Pocket spring пружини (индивидуални пружини опаковани в текстилни джобове):

двулицев матрак с Pocket spring

Pocket Spring пружините, според някой производители са най-удобната система за сън. Това са пружини с малък диаметър опаковани в текстилни джобчета, и не са захванати помежду си. При Pocket Spring пружините, не се усеща движението на Вашия партньор и се усещат доста комфортно. Един от първенците в този клас е NORD STAR от матраци Тед. Повече за тях можете да прочетете тук.

  • Полиуретанова пяна:

Двулицев матрак с пяна

Матраците с пяна са едни от най-разпространените на пазара. Благодарение на иновативните технологии се произвежда високо еластична пяна, която не се деформира и може да Ви служи вярно дълги години. Технологията позволява производството и матраци с двойни ядра, при които всеки партньор може да избира подходящата за него твърдост. Един от най-добрите варианти е матрак Хавай от матраци Нани.

  • Латекс:

Латекс

Латексовите матраци са едни от най-ортопедичните варианти предлагани в България. Екон е единствения производител на латекс на Балканите. Латекса се произвежда от млякото на каучуково дърво по технология на Dunlop. Ако търсите 100% естествен матрак това е Натура. Повече за латекса, можете да прочетете тук.

И не на последно място трябва да споменем, че за да спите на двулицев матрак трябва леглото Ви да има подматрачна рамка или твърда основа. Важно е да обърнете внимание, че основата не трябва да пречи на циркулацията на въздух, защото рискувате да се появи мухъл в матрака Ви. Имайте предвид при избора на матрак, че е важно върху какво се пробва, един и същи модел се усеща различно на твърда основа, на мека подматрачна рамка или на твърда подматрачна рамка.

За да не останете разочаровани се обърнете към специализирани магазини като Моят Матрак.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *