Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Какво е Мемори пяна? Ползи, предимства и цени
Ръка показваща какво е мемори пяна и какъв термо активен ефект има и лого

Какво е Мемори пяна? Ползи, предимства и цени

Какво е Мемори пяна и защо се използва в матраците?

В тази статия ще разберете какво е мемори пяна, защо се използва в матраците и за това кои са основните видове матраците с мемори пяна на пазара.

Съдържание:

Какво е мемори пяната и как тази технология удължава живота на матрака?

Мемори пяна с отпечатък от въпросителен знак и лого на NASA

Мемори пяната е технология разработена още 60-те години на миналия век от група химици от НАСА.

Оттогава до днес е извървяла доста път и е била доразвивана многократно. В същността си мемори пяната е полиуретан, създаден по начин, който прави материала да има по-висока плътност и вискозитет от стандартните.

Вложена в матраците,  мемори пяната е проектирана да удължи живота им.

Основни предимства на мемори матраците

Като говорим за какво е мемори пяна, няма как да пропуснем матраците. Още от създаването си матраците с мемори пяна са един от най-популярните избори. Това се дължи на изключителното удобство, което мемори пяната осигурява и на нейната устойчивост и дълготрайност като материал за ядро на матраци.

Максимална опора за цялото тяло – Какво е мемори пяна?

За тези от Вас търсещи максимална опора за цялото тяло матракът с мемори пяна е идеалният избор за Вашата спалня. Тези матраци имат функцията да реагират на топлината на човешкото тяло и да поемат формата му, разпределяйки натоварването.

Тези матраци са подходящи при хора, които страдат от схващания, сутрешни изкривявания и неспокоен сън. Приемайки формата на тялото материалът облекчава натиска върху ставите, намалявайки точките на натоварване.

Необезпокояван сън с матрак с мемори пяна

Освен удобството, което слягането на пяната и адаптирането й спрямо тялото ви предлага, матраците с мемори пяна са удобен избор по още една причина. Ако партньорът Ви често се върти вечер, матракът от мемори пяна ще Ви осигури необезпокояван сън, защото помръдванията няма да се разпространяват към вашата страна на матрака и така няма да ги усещате.

Устойчивост на мухъл, бактерии и акари

Друго предимство на мемори пяната е, че тя е устойчива на мухъл, бактерии, дървеници, акари и много видове алергени, които могат да доведат до астматични пристъпи.

Видове матраци с мемори пяна

Най-общо има три типа мемори матраци и това са традиционните, тези, на основата на някакъв естествен материал (кокос, например) и тези с гел пяна.

Поради факта, че мемори пяната е много мек материал, тя се влага винаги в комбинация с други материали използвани в ядрата на матраците. При нас можете да избирате от моделите на матраци Magniflex, Нани матраци, isleep Италия, матраци Парадайс, матраци Тед, матраци Don Almohadon и Ergonomico.

Матраци с традиционна мемори пяна

При този матрак пяната е обикновената пяна, на основата на полиуретанови продукти.

Матраци с мемори пяна от естествени материали

Този тип матрак може да бъде изработен от пяна, в която има материал от кокос, соя или мемори латекс.

Матраци с гел мемори

Това е матрак, в който мемори пяната е комбинирана с гел, вложен в един от слоевете на матрака.

  • Пример за такъв продукт е Silk

В магазина на Моят Матрак сме се постарали да Ви гарантираме голямо разнообразие от Матраци с мемори пяна, които да можете да тествате.

Ако имате въпроси относно матраците от мемори пяна или си мечтаете да спите на нов матрак възможно най-скоро, разгледайте нашите предложения за мемори матраци тук или елате да пробвате моделите директно в шоурума ни.

Често Задавани Въпроси:

Цени на матрак с мемори пяна?

Разгледайте цените на матраците с мемори пяна тук

Какво е Мемори пяна?

Тя е мек и термо активен материал, който се оформя добре около тялото, и намалява значително натоварването на мускули и стави по време на сън.

Има ли матрак само с Мемори пяна?

Не. Мемори пяната е доста мека и се поставя винаги в комбинация с друг по твърд материал, като полиуретанова пяна или Pocket Springs.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка