Меню Затваряне
Ортопедичен матрак, Ortopedichen matrak

Как да възстановите съня си с ортопедичен матрак?

В тази статия ще научите какво представлява ортопедичният матрак и как този тип матраци помагат за подобряването на съня и намаляването на дискомфорта при болки в областта на гърба.

Какво е ортопедичен матрак?

Ортопедичният матрак е матрак, който се характеризира с много по-голяма твърдост от останалите матраци, както и с точки, които дават допълнителна опора на определени части от гръбначния стълб и тялото.

Максимална опора

Матраците в категория ортопедични са проектирани така, че да осигурят максимална опора на гърба и ставите през цялата нощ, като заедно с това облекчат до минимум болките и дискомфорта.

Ортопедичен матрак, Ortopedichen matrak максимална опора

Равномерно разпределено телесно тегло

Твърдата опора разпределя телесното тегло за намаляване на напрежението в гръбначния стълб, облекчава натиска в болезнените точки и поддържа гръбнака в правилна форма.

Специална подкрепа в частта на шията, гръбначния стълб и бедрата

При ортопедичните матраци е обърнато особено внимание в частта на шията, гръбначния стълб и бедрата, които най-често са източника на болка.

Кога се препоръчва ортопедичен матрак?

При здравословни проблеми, лекарите препоръчват спане върху ортопедичен матрак.

Ако търсите медицински одобрен ортопедичен матрак, вижте нашия фаворит: Favourite Nova Orthopedic.

Ортопедичните матраци са много подходящи и за хора с дискомфорт и болки в областта на гърба и ставите.

Тези болки се нуждаят от специално внимание за да бъдат облекчени и съществуват няколко факта, с които ортопедичните матраци помагат.

Винаги когато става дума за постигане на ползотворна почивка и качествен сън, много важна стъпка е идентифицирането на Вашите нужди.

Един и същи матрак може да е идеален за един човек, но изключително неудобен за вас. Когато забележите това, е много вероятно Вашите неудобства и болки да имат нужда от специално внимание и част от това внимание да бъде дадено с избора на ортопедичен матрак.

Проучвания доказват, че след 7-та година качествата на матрака започват да намаляват. След като матрака Ви е служил вярно вече 7 години е добре да закупите нов за по-добър и спокоен сън. В този ред на мисли, един ортопедичен матрак може да е решението на Вашите болки и страдания.

Ако искате да сте сигурни, че вашият матрак е годен прочетете нашата статия Имате ли нужда от нов матрак.

Идеалната твърдост на ортопедичния матрак

Ортопедичен матрак, Ortopedichen matrak, Ортопедични матраци

Повлияни от медицински изследвания в областта на ортопедията, които често са фокусирани върху нарушения и деформация на гръбначния стълб и ставите, ортопедичните матраци са специално проектирани, за да се справят с проблемите, които имате всяка вечер.

Твърдият ортопедичен матрак предлага идеална опора на тялото и не позволява на таза да „потъне“. Както се случва при по-меките модели.

Ако Вашият матрак е прекалено мек, той ще позволява на таза Ви да „потъва“, което води до изкривяване на гръбначния стълб. Това най-често причинява нежелани болки и дискомфорт по време на сън.

Може би е време да възстановите съня си с комфорта и стабилната опора за гръбнака ви с нов ортопедичен матрак?

Разгледайте нашите предложения за ортопедични Матраци.

Доверете се на професионалистите от Моят Матрак, ние Ви гарантираме, че няма да съжалявате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *