Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Музика за дълбок и здравословен сън. Матрица, биорезонанс и бял шум.

Музика за дълбок и здравословен сън. Матрица, биорезонанс и бял шум.

Музика за дълбок и здравословен сън.

Ако имате проблеми със заспиването и съня, Ви препоръчваме да слушате тази комбинация от матраци на Гаряев, Биорезонанс и бял шум. Проблемите със съня може да са породени от много причини, като най-често срещаната е неудобен матрак.

Фаза Дълбок сън: от колко имате нужда?

Приложете и съветите по-долу за максимално добър ефект.

Добрият сън е ключът към доброто настроение и най-добрият активатор за работата на мозъка. Подобрява концентрацията, насърчава активното развитие на интелекта, а също така е гаранция за добро здраве и дълголетие. Правилата за качествен сън са пред вас.

Лягайте си навреме

Сънят не е период на пълна почивка, както много хора си мислят. По време на сън се произвеждат най-важните хормони, които регулират метаболитните процеси, функционирането на щитовидната жлеза и други органи и системи. От 22:00 часа се освобождава хормон на растежен, който е отговорен за растежа на клетките; и след полунощ мелатонин, който регулира цикъла сън-събуждане. Доказано е, че недостатъчният сън е свързан с наддаване на тегло, тъй като се нарушава балансът на хормоните на ситостта и глада – лептин и грелин. В резултат това води до хранителни разстройства, като патологично желание за сладки, въглехидратни храни.

Не четете в леглото, можете да си пуснете музика за сън.

Спалнята е предназначена само за две неща – сън и любов. Ако искате да прочетете книга или да разгледате списание преди лягане, имате на разположение фотьойл, диван, стол.

Спете правилно през деня

Дневният сън може да бъде сериозна пречка за нощния сън. Ако искате да подремнете в почивен ден, отделете 20-30 минути, за предпочитане между 13:00 и 15:00 часа. След такъв сън няма да се чувствате уморени. В същото време това е достатъчно, за да възстанови силите Ви, необходими на тялото и да бъдете бодри през останалата част от деня.

Достатъчният сън е в основата на здравето

Продължителността на съня трябва да бъде най-малко 6 часа, но не повече от 9 часа. Твърде много сън е лошо. Оптимално е да спите 7,5-8,5 часа. Ако не спите достатъчно, тялото ще натрупа умора, което може да доведе до развитие на депресия, неврози.

Спазвайте интервала между съня и физическата активност

Физическата активност е един от компонентите на качествения сън. Но интервалът от време между спорта и съня трябва да бъде поне 3 часа. Тялото трябва да си почине от мускулното натоварване. Тялото ви трябва да се отпусне преди лягане. Вземете топла вана с етерични масла, слушайте релаксираща музика. Обичаш ли да готвиш? Отделете време да приготвите любимата си торта, която ще бъде толкова приятна за закуска. Основното нещо е да не се стресирате. След такива действия сънят ви ще бъде силен, а сънищата ви ще бъдат приятни.

Не преяждайте през нощта

Преяждането преди лягане е лошо. Но умереното хранене може да има благотворен ефект върху съня. Яжте нещо леко, ако тялото ви го изисква, като банан, малко макарони, чаша топло мляко с ванилия. След 15:00 часа не се препоръчва да се пият кофеинови напитки (чай, кафе, кола) и алкохол, те имат стимулиращ ефект върху централната нервна система.

Изгасете светлините и отворете прозорците

Ярката светлина пречи на производството на мелатонин, който е отговорен за здравия сън. Завесите трябва да са плътни, за да не пропускат светлина. Може да използвате и маска за сън. Оптималната температура за качествен сън е от 17 до 20°C – лека прохлада.

Не използвайте джаджи, вместо тях си пуснете музика за сън.

Синият спектър на излъчване, който излъчва екранът на таблет, смартфон и дори телевизор, активира центровете за будност в мозъка. Ако страдате от безсъние, оставете електронните устройства настрана 1,5-2 часа преди лягане. Ако безсънието продължава, посетете лекар. Ако имате затруднения със заспиването или събуждането през нощта, епизодите на безсъние се появяват повече от 2-3 пъти седмично – това може да се дължи на нарушения на щитовидната жлеза. Това може да се наблюдава при хипертиреоидизъм или автоимунен тиреоидит, както и при недостатъчно количество магнезий и калций в организма.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка