Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Матраци на руло: поръчки, информация и цени
Матраци навити на руло

Матраци на руло: поръчки, информация и цени

Матраци на Руло

В тази статия ще ви дадем повече информация за матраците на руло – какво представляват, какви са цените им, как се разопакова матрак на руло и колко време му трябва, докато възстанови пълния си обем.

Съдържание:

  1. Какво е матрак на руло?
  2. Каква е разликата между навитите на руло матраци и другите матраци?
  3. Какви са цените на матраците на руло?
  4. Как се разопаковат матраци на руло?
  5. Колко време след разопаковане матракът може да се ползва?
  6. Колко време един матрак може да остане пакетиран на руло?

Какво е матрак на руло?

Матраците на руло са машинно пакетирани в плътен найлон матраци, които в последствие са навити с цел по-ефикасно съхранение, транспорт и доставка. 

Навиването на матрака на руло става веднага след производството му. След като бъде произведен, матракът се поставя в плътен и дебел найлон и специална машина изсмуква въздуха от найлона, за да навие матрака на руло. По този начин се получава матрак в опаковка, която е практична, лесна и евтина за транспортиране, складиране и доставка.

Каква е разликата между навитите на руло матраци и другите матраци?

Матраците на руло по нищо не се различават от другите матраци освен по това, че са по-леки и удобни за пренасяне. Представете си колко по-лесно е просто да качите матрака, когато той е с намален обем и размери, в асансьора, а след това да го разопаковате в спалнята си. Матраците на руло позволяват лесно преместване като спестяват необходимостта да ангажирате приятели и роднини да Ви помагат с пренасянето.

Всеки матрак ли може да се достави на руло?

Не. Не всеки матрак обаче може да бъде навит на руло и вакуумиран. Само двулицевите матраци се вакуумират и навиват на руло. Вижте всички матраци на руло тук.

Какви са цените на матраците на руло?

Цената не се различава от тази на стандартните матраци, дори в много от случаите тя е по-ниска, защото опаковката спестява от цената на транспорт.

Цените на матраците на руло варират от 211 до над 2000 лева в зависимост от модела, спецификите на продукта и размера му.
Всички цени и характеристики на матраците на руло, предлагани от Моят Матрак, можете да разгледате тук, както и да направите онлайн поръчка.

Как се разопаковат матраци на руло?

В голяма част от случаите опакованите на руло матраци са подходящи за разопаковане на ръка. 

Разопаковането на матрак на руло става по следния начин:

  1. Поставете матрака на повърхността, за която е предназначен.
  2. Разкъсайте горния слой на опаковката. Можете да го направите на ръка или с ножица, но много внимавайте да не нараните дамаската на матрака, докато разрязвате найлона.
  3. След като махнете горния слой на матрака, развийте рулото и извадете матрака от останалата част от опаковката.

В следващото видео сме демонстрирали как се разопакова матрак на руло). 

Разопаковане на матрак на руло

Колко време отнема на матрака да възстанови формата и обема си?

Средното време, за което един матрак навит на руло си възстановява формата след разопаковане е 24 часа.

В гаранционната карта на матрака винаги е посочено колко време е необходимо на матрака, за да си възстанови формата. По-долу можете да видите примерна гаранционна карта на матрак на руло с приложени инструкции за разопаковане.

Примерна гаранционна карта на матрак на руло, съдържаща инструкции за разопаковане и съвети при употреба.

Колко време след разопаковане матракът може да се ползва?

Времето, в което матракът на руло възстановява своя пълен обем и през което не трябва да се лежи на него варира от 24 до 48 часа, в зависимост от инструкциите в гаранционната карта.

Колко време един матрак може да остане пакетиран на руло?

След като получите своя вакуумиран матрак, имате до 30 дни (ако не е изрично упоменат друг срок от производителя), в които матракът може да остане опакован. След този срок е задължително да го разопаковате и поставите на съответната повърхност, тъй като при прекалено дълго съхранение в тази опаковка, е напълно възможно да не си възстанови формата.

Често Задавани Въпроси:

Какви са цените на матраците на руло?

Цените зависят от модела и размера. Предлагат се както бюджетни модели, така и такива в най-висок клас. Цените и моделите можете да разгледате тук.

Колко време трябва да се остави матракът след разопаковане, за да възстанови обема си?

Обикновено този интервал варира между 24 и 48 часа.

Всеки матрак е придружен с гаранционна карта, на която е упоменато колко време трябва да не се използва матракът след разопаковане, за да си възстанови формата.

Какви матраци могат да бъдат навити на руло?

Само двулицевите матраци се вакуумират и навиват на руло. Всички матраци на руло, предлагани в Моят Матрак, можете да разгледате тук.

Лесно ли се разопакова матрак на руло?

Да. Във видеото по-горе можете да видите, че процесът отнема не повече от 5 минути.

Деформират ли се ролираните матраци, заради опаковката си?

Не. Технологията на опаковане, вакуумиране и навиване на матраците на руло е създадена по начин, който щади продукта и изцяло запазва свойствата му. Освен това всички производители и вносители на матраци се грижат за това матраците на руло да не престояват прекалено дълго време на склад и затова няма опасност да има деформация от начина на опаковане и складиране.

До момента в Моят Матрак не сме имали нито един случай, в който матрак на руло да се окаже деформиран след разопаковането му.

Имате още въпроси за матраците на руло, техните свойства, модели и цени?

Не се колебайте да се свържете с Моят Матрак на посочените КОНТАКТИ и да получите повече информация.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка