Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Латексови матраци – Предимства
разрез на латексови матраци

Латексови матраци – Предимства

Латексови матраци и какво трябва да знаем за латекса?

Латексовите матраци придобиват все по-голяма популярност. Сигурно се чудите какво представлява латексовият матрак  и какви са му предимствата пред останалите матраци.

Какво е Латекс?

Латекса е естествено вещество придобито от сока на каучуково дърво, притежаващо висока еластичност. Именно тази еластичност позволява на Латексовият матрак да приляга добре на формата на тялото Ви.  Именно поради това много хора с мускулно-скелетни заболявания като болки в гърба се спират на точно този вид матраци. Вижте и предимствата на матраци с мемори пяна. Както и статията ни Матрак с Мемори Пяна или Латекс?

Жена леглана настрани върху латексов матрак показващ ефекта за поддържане на правилна поза на гръбначният стълб

Латексови матраци – Предимствата

Първото от многото предимства на тези матраци е, че те осигуряват уникален баланс между мек комфорт и здрава опора за Вашият гръбнак. Латексовите матраци са също естествено устойчиви на акари, бактерии и плесени без да са добавяни никакви химикали към състава им. А в днешно време все повече хора предпочитат естествените материали.

Друго важно предимство на Латексовите матраци е отличната циркулация на въздуха осигурена от естествената структура на латекса, както и от добавените по време на производството им допълнителни вертикални и хоризонтални въздушни канали. Всичко това води до поддържането на една комфортна температура на спане.

Към предимствата можем да добавим и, че латекса придава независима опора за двама спящи. Това означава, че ако спите с партньор няма да чувствате неговите движения от Вашата страна на леглото.

И накрая, но не на последно място трябва да отбележим, че Латексовите матраци са едни от най- издръжливите матраци на пазара. А ако сте решили да инвестирате в нов матрак винаги е добре да го направите в такъв с по-дълъг живот на експлоатация.

Какъв вид Латексов матрак да изберете?

При производството на Латексови матраци се използват 2 вида процеси. Може да срещнете термини като Dunlop и Talalay процес. Основните разлики са, че с Dunlon процеса има тенденция да произвеждат по-твърди матраци, а с Talalay по- меки. Тук няма правилен и грешен избор и всичко се свежда до лични предпочитания.

Нашите предложения за латексови матраци

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Какво е Латекс?

Латекса се произвежда от мляко на каучуково дърво.

Латекса ортопедичен ли е?

Латексовите матраци са ортопедични, плътни и поддържат добре тялото по време на сън.

Тежки ли са Латексовите матраци?

Да. Имайки предвид, че латекса е доста плътен материал теглото им е между 63кг. и 85кг./м3

Къде се произвежда Латекса?

В България единственият производител на латекс е Екон. Те произвеждат латекс по технологията на Dunlop.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка