Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Спане по корем, как да спрем?
Жена спяща в поза по корем

Спане по корем, как да спрем?

Как да спрете да спите на по корем и защото тази поза е вредна за Вас? В следващите редове ще разберете как да подобрите Вашият сън, като се промените позата си за сън.

Спането по корем е трудоемко за тялото Ви, и не спомага за пълноценната почивка.

В предишната ни статия, Поза за сън по корем споменахме, че тази поза не е перфектна, и е добре да я промените. В тази статия ще задълбочим, споделяйки как да спрете да спите по корем и да започнете да спите по-добре.

Ако спите по корем се обзалагаме, че изпитвате някаква болка във врата, гърба или ставите. Когато спите по корем, по-голямата част от теглото ви е в средата на тялото, което затруднява тялото ви да поддържа неутрална позиция на гръбначния стълб. Това може да доведе до болка, и изтръпвания по цялото тяло. Освен това сте принудени да обърнете главата си настрани за да можете да дишате, което също така изкривява шията и гръбначния стълб, и отново води до болки във врата и гърба.

Да спите по корем е възможно най-лошата поза! При нея е най-вероятно да изпитвате болка, която ви събужда посред нощта, пречи Ви да си починете пълноценно и сте доста раздразнителни на сутринта.

Какво можете да направите, за да спрете?

Използвайте ортопедична възглавница.

Започнете със закупуването на качествена ортопедична възглавница. Този тип възглавници са специално предназначени за пози по гръб и настрани. Ергономичната форма на тази възглавница не е удобна за поза по корем, което ще Ви накара да се обърнете настрани или по гръб. Високата страна на възглавницата ще даде по-добра упора на врата, когато започнете да спите по гръб или настрани, и ще спомогне с намаляване на напрежението във врата и гърба.

Ето и нашите предложения: Мемори Форм, Classico Wave, VitalCare

Помислете за още една възглавницата.

Друг добър трик за борба с болката и позата на сън по корем, е да сложите една възглавница между коленете си, докато спите настрани, или под коленете, докато сте по гръб. Този метод е широко разпространен при бременните жени, облекчава тялото, и ще Ви помогне да се откажете от вредната поза по корем.

Бонус съвет за бъдещи майки.

Едно проучване показва, че когато бременните жени спят на лявата си страна, тялото подобрява кръвообращението си, и осигурява по-добри нива на кислород за майката и бебето.

Помолете партньора си за помощ.

Ако споделяте леглото си друг, просто го помолете за Ви помогне. Ако той/тя забележи, че сте заспали по корем, да ви побутнете, или завърти за да смените позата си на сън.

Вземете си подходящия матрак за спане по гръб или настрани.

Когато започнете да спите по-малко по корем, и узнаете коя е новата предпочитана поза за сън, възнаградете се с нов матрак, който може да осигури най-много комфорт. Ако откриете, че новата ви любима поза е по гърб, тогава вижте нашите съвети за подходящ матрак тук. Ако сте предпочели да спите настрани, тогава ще бъде подходящ средно мек матрак, Вижте повече тук.

Говорете с консултант.

Нашите консултанти могат да ви помогнат да намерите идеалният матрак за вашата поза на сън, предпочитания и бюджет. Посетете ни в магазина, или ни се обадете. Ще се радваме да Ви помогнем да се наспите.

Накрая искаме да сподели с Вас още статии, които да подобрят съня ви:

Здравословен сън и спите ли достатъчно?

Какво да ядем за да подобрим съня си

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка