Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Съвети при болки в кръста. Как да преборим болката в гърба?
Цена с юмруци поставена на кръста за да покаже Болката в гърба

Съвети при болки в кръста. Как да преборим болката в гърба?

Как да се преборим с болката в кръста и гърба за един по- добър сън?

Болките в гърба и кръста са една от най-честите причини за отсъствие от работното място. Това е едно неприятно заболяване, което достига близо 80 % от хората в даден етап от живота им. Болката не спира дори, когато си легнем в леглото, а хроничните болки водят до влошаване на съня.

В тази статия сме подбрали съвети при болки в кръста, които могат да Ви помогнат да се преборите.

Започваме с най-ефективния съвет според личен опит, който да облекчи болките в кръста и гърба. Препоръчан от Остеопад.

Висене – изпълнява се поне веднъж на ден. Ако нямате подходящ уред у дома, посетете близката площадка или училище, хванете се за лост за набирания и отпуснете тялото си за 15-20 секунди. Упражнението разтяга гръбначния стълб и облекчава прешлените. Опитайте и няма да съжалявате. След като болките отшумят, не забравяйте за упражнението, за да не Ви сполетят отново.

  • Когато вдигате тежки неща тежестта трябва да се поема с краката. Придържайте обекта близо до тялото. Дръжте гърба изправен и не се прегърбвайте за да го вдигнете.
  • Редовните физически упражнения спомагат за едно здраво тяло. По този начин помагате на мускулите на гърба да заякнат и ще намалите вероятността да страдате от болки в гърба.
  • Тренирайте коремните мускули. Те играят много важно роля в поддържането на гръбначния стълб.

Изберете правилният за Вас матрак.

Уверете се, че Вашият матрак дава нужната опора на гърба Ви. Ако имате здравословни проблеми, можете да изберете ортопедичен матрак. Такива матраци предлагат производители като матраци Нани, матраци Paradise, матраци Magniflex, матраци iSleep, матраци Тедматраци Латекс и др.

Спете средно между 7 и 8 часа нощем.

По този начин давате нужната почивка на тялото си и възможността да се възстанови от натоварването през деня. Повече затова можете да прочетете в статията ни От колко часа сън имаме нужда?

Можете да слагате възглавница под колене си, когато лежите по гръб и между краката, когато спите на една страна.

Внимавайте, когато лягате и ставате от леглото. Това не е състезание. Първо седнете и използвайте ръцете си за опора.

Още съвети при болки в кръста.

  • Ако през деня Ви боли и искате да си полегнете, ставайте периодично за да се раздвижите. Вървенето ще облекчи сковаността и болката и ще Ви помогне да спите по- добре вечерта.
  • Ако работите в офис и през повечето време сте седнали си вземете ергономичен стол, който ще даде по- добра опора на гръбнака.
  • Постоянното седене може да доведе до деформация на долната част на гърба. Затова на всеки 15-20 мин. се раздвижвайте. Станете и се разходете малко. По този начин ще ангажирате мускулите на гърба си.
  • Приемайте достатъчно количество калий.
  • Пийте достатъчно количество вода.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка