Меню Затваряне
Как да изберем матрак

Как да изберем матрак?

Чудите се как да изберете матрак, къде можете да тествате и как да сте сигурни, че това е Вашият матрак?

В следващите редове искаме да ви улесним при избора на подходящ матрак.

Вижте основните неща, които да вземете предвид когато търсите решение за комфортен сън и ползотворна почивка.

Три въпроса, които да си зададете при избора на матрак.

Изборът на нов матрак понякога е изключително труден, особено при толкова голям разнообразие от продукти, технологии и обещания за мечтания сън.

Съветваме ви да започнете търсенето на перфектния матрак с отговори на няколко прости въпроса.

Къде и как да тествате? Или да поръчате онлайн?

След като отговорите на горните въпроси, поздравления, вече имате яснота за основните неща около новия ви матрак.

Следващата стъпка е да разгледате и сравните различните предложения за матраци. И евентуално да си поръчате матрак онлайн.

По време на тази стъпка, когато зададете вече изяснените си параметри, ще откриете разнообразие от предложения – и по отношение на цените и по отношение на качествата и характеристиките на отделните матраци.

След като сте поплували в едно такова море от информация обаче, горещо Ви препоръчваме да не бързате да си поръчвате. Оптималният вариант е да си изберете няколко варианта матраци онлайн, а след това да оставите настрана прочетеното и да се отправите към мострена зала, в която да направите с тялото си избора на най-подходящ матрак.

Как да изберем матрак

В нашата мострена зала в Бургас можете да тествате над 40 модела на водещи производители.

Ако все пак нямате възможност да посетите магазин, можете да се консултирате с нашите специалисти, и да поръчате бързо и лесно онлайн от нашия магазин. Ние ще имаме грижата Вие да останете доволни.

Как да извлечем максимума от тестването на матраци в мострена зала?

На първо място, важно е когато посетите магазин за матраци да тествате матрака на основа като Вашата. С други думи, ако търсите двулицев матрак, е добре той, да се тества на подматрачна рамка, която е идентична на Вашата. В случай, че Вашето легло е с твърда основа, е задължително да тествате матрака на твърда основа.

Облечете се удобно

Облечете се удобно, за да Ви е удобно, докато лягате на матраците 🙂

Тествайте матрака в позата, в която спите

Важно е да тествате матрака в позата в, която спите. Прочетете повече за какъв матрак е подходящ за Вашата поза на сън.

Не бързайте и си дайте време да полегнете

Полегнете поне за 15 минути на избраната от Вас мостра, за да усетите максимално твърдостта и качествата на матрака. Ако след това не изпитвате напрежение, Вие можете да се доверите на този модел!

В Моят Матрак знаем, че покупката на нов матрак може да бъде доста изморително начинание особено, когато не знаете от къде да започнете. Затова се стараем да Ви помогнем не само поредицата от полезни статии в нашия сайт, но и с богато разнообразие от матраци, които можете да пробвате  в нашия шоурум.

Ако сме били полезни с нашата статия Как да изберем матрак, споделете Вашите отзиви в коментарите или ни задайте въпросите, които ви вълнуват, с радост ще ви отговорим.

Това бяха нашите съвети за “Как да изберем матрак”. Прочетете още съвети тук.

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Какъв размер матрак Ви трябва?

За да разберете какъв размер матрак ви трябва, премерете вътрешното разстояние на леглото, където влиза матракът. Ако матракът стъпва върху леглото, тогава измерете външния размер на леглото. Отлично, вече имате най-важните параметри за начало на търсенето.

Двулицев или еднолицев матрак искате да имате?

Отговорът на този въпрос на първо място зависи от леглото, на което ще сложите матрака. Възможно е леглото Ви да не позволява поставянето на двулицев матрак.
Ако в момента матракът Ви стъпва върху леглото, то трябва да търсите само и единствено еднолицев матрак, тоест такъв с вградена рамка в него.
Ако пък имате подматрачна рамка, задължително трябва да търсите двулицев матрак.
В случай, че матракът Ви влиза в леглото и нямате подматрачна рамка, е въпрос на избор дали да инвестирате в подматрачна рамка и двулицев матрак.
За да облекчите избора на едно от двете, вижте повече и за двата вида матраци в статиите ни за еднолицев матрак и двулицев матрак.

Каква сума сте готови да инвестирате в матрак?

Наричаме покупката на матрак инвестиция не само защото това е продукт, който ще допринесе за по-добрия ви сън, но и защото сумата, която отделяте за него е дългосрочно решение. Имайте предвид, че най-вероятно през следващите 10 години ще спите на този матрак и за това е важно да решите, колко сте готови да платите с това наум.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *