Моят Матрак » Полезни съвети и мнения за матраци » Как да изберем бебешки матрак?
Бебе седнало с две плючени мечета върху Бебешки матрак

Как да изберем бебешки матрак?

В тази статия ще научите на какво да обърнете внимание, когато избирате бебешки матрак и какви цени да очаквате в категорията бебешки матраци.

Как да изберем бебешки матрак?

Една от най-важните грижи за бебето е грижата за сигурен и спокоен сън. Изборът на бебешки матрак трябва да е съобразен както с комфорта на бебето, така и с изискванията за безопасност и добра опора.

Ето и основните неща, на които да обърнете внимание, за да изберете най-доброто за съня на най-малкия член на семейството.

Избирайте с точност до сантиметър

Изображение на линия за измерване

Много е важно да знаете точният размер на матрака, който търсите.

Стандартните размери са 60/120 или 70/140, но много често на пазара се продават кошари за матраци с нестандартни размери. За пълна безопасност трябва задължително да няма разстояние между матрака и кошарата.

Търсете твърд бебешки матрак

Бебешки матракПроверка за твърдост на матраци

Когато става дума за бебешки матрак, изберете твърд матрак. Дори и да Ви се струва много твърд, не се притеснявайте, бебето ще се приспособи към него.

Има един много прост тест за твърдостта на матрака:

Натиснете матрака в центъра и в краищата му. Матракът трябва да възвръща формата си бързо и върху него да не остава отпечатък от дланта Ви. Колкото по-бързо отпечатъкът от натиск изчезне, толкова по-добре. Запомнете, че ако матракът е прекалено мек това може да затруднява бебето да се обръща.

Не забравяйте сваляемия калъф

Илюстрация на протектор, който не позволява замързяване на бебешки матрак

За Ваше удобство потърсете матрак със сваляем калъф. Това ще Ви улесни в почистването в домашни условия и ще ви спести излишно машинно пране при евентуални замърсявания. Ако моделът бебешки матрак, който сте избрали, не се предлага с вариант на сваляем калъф, винаги можете да си закупите допълнително протектор. Той не само ще предпази матрака, но и при нужда ще може лесно да се изпере.

Не подценявайте вентилационните отвори

Изображение показвщо добрата циркулация на въздух в Бебешки матрак

Важно е матракът на бебето да може да диша. Проверете по страниците дали са поставени вентилационни отвори. Това не само спомага за по-добрата хигиена на матрака, но и предотвратява и задържането на лоши миризми. Памперсите пропускат, знаете нали ?

В Моят Матрак знаем колко важни са грижите за Вашето бебе в първите месеци и затова препоръчваме няколко варианта на матраци за бебе в различни ценови класове.

Ако Вашето бебе има проблеми със съня Ви препоръчваме да прочетете тази статия Бял шум за заспиване на бебета.

Разгледайте различните видове бебешки матраци тук и осигурете на най-малкия член от семейството сигурен и спокоен сън! Можете да избирате от моделите на Magniflex, Нани, isleep и Екон.

Ако търсите матрак и за Вас, вижте как лесно да го изберете тук.

Нашите предложения:

Често Задавани Въпроси:

Колко струва един бебешки матрак?

Цените на бебешки матраци варират между 92 и 300 + лева, в зависимост от вложените в бебешкия матрак технологии, характеристиките и размерите му. Вижте модели и цени на бебешки матраци тук.

Твърд ли трябва да е бебешкият матрак?

Специалистите препоръчват за бебета да се използват средни към твърди матраци.

Трябва ли бебешкият матрак да има сваляем калъф?

Не е задължително, но е доста практично. Разбира се е препоръчително да се използва протектор за матрак.

Има ли бебешки матраци с Мемори пяна?

Мемори пяната не се препоръчва за бебета и малки подрастващи деца, поради този факт, няма бебешки матраци с мемори пяна.

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка