Меню Затваряне
Бебешки матрак

Как да изберем бебешки матрак?

Бебешки матрак

Първо трябва да знаете точният размер. Стандартните размери са 60/120 или 70/140, но много често на пазара се продават кошари за матраци с нестандартни размери. За пълна безопасност трябва задължително да няма разстояние между матрака и кошарата .

Бебешки матракБебешки матрак

Изберете твърд матрак. Дори и да Ви се струва много твърд не се притеснявайте бебето ще се приспособи към него.  Тест: Натиснете матрака в центъра и краищата.Той трябва да възвръща формата си бързо и да не остава отпечатък от дланта Ви. Колкото по- бързо толкова по-добре. Запомнете, че ако матрака е прекалено мек това може да затруднява бебето да се обръща.

Бебешки матракИ в този ред на мисли за Ваше удобство потърсете матрак със сваляем калъф. Това ще Ви улесни в почистването. Ако пък модела, който сте избрали не се предлага в такъв вариант можете да си закупите допълнително протектор. Той ще предпази матрака Ви и при нужда може да се изпере.

Бебешки матрак

Важно е матрака да може да диша. Проверете по страниците дали са поставени вентилационни отвори.  Това предотвратява и задържането на лоши миризми. Памперсите пропускат знаете нали 🙂

Не забравяйте, че грижите за Вашето бебе в първите месеци са много важни. Поради това ние Ви препоръчваме няколко варианта за бебешки матрак в различни ценови класове по-долу.

Колко струва един бебешки матрак?

Разгледайте част от нашите бебешки матраци тук.

Доверете се на професионалистите от Моят Матрак, ние Ви гарантираме, че няма да съжалявате!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *