Какво е Топ матрак?

Какво е Топ Матрак?

Топ матраците са едно добро решение за коригиране на усещането върху Вашият матрак или диван. В тази статия ще споделим всичко, което трябва да знаете за тях.

Съдържание:

Какво е топ матрак и за какво може да се използва?

Топ матрак е продукт, който се поставя върху матрака и целта му е да промени усещането и комфорта на Вашият матрак. Например, ако матрака Ви е много твърд, можете да закупите топ матрак с мемори пяна, който променя изцяло усещането и матрака Ви да стане значително по мек. Също така и ако матрака Ви е много мек, можете да си поръчате топер с по-твърда полиуретанова пяна или латекс, за да промените усещането към по-твърдо.

Разбира се има значение за усещането и височината на топера, който ще използвате, на различните модели варира от 2.5см. до 6 см. Колкото по-висок е той, толкова по-голям ефект ще има върху усещането и комфорта.

Какви са разновидностите, които се предлагат?

Разбира се има голямо разнообразие от модели на топер, които се предлагат на българския пазар. Като най-предпочитани са модели с мемори пяна и сваляем калъф, който позволява лесно почистване в домашни условия.

  • Топ матрак с мемори пяна – това са най-разпространените модели и придават усещане за мекота и комфорт.
  • Топ матрак с полиуретанова пяна – тези модели са с ядро от полиуретан и са подходящи при случаи в които искате да втвърдите матрака си, или усещате пружините му.
  • Топери с латекс – латексовите топери са доста различни като усещане, поради спецификите на самия латекс. Подходящи са за по-стабилно усещане и упора.
  • Топ матраци с охлаждащ гел – тези модели са с ядра от мемори пяна и гел капсули, които добавят охлаждащ ефект. Подходящи за омекотяване на матрака и свежо прохладно усещане.
  • Комбинирани – това са модели с ядро от два материала. Мемори пяна и полиуретанова пяна и по този начин топ матрака има две различни усещания от двете си страни.

За какво не може да помогне топ матрака?

Не вярвайте сляпо на рекламите, топ матрака, не може да изправи вече деформирана повърхност, както се твърди в повечето реклами. Ще добави комфорт, но не и да компенсира пролуки и деформации.

Ако матрака Ви е деформиран, то топ матрака ще е временно решение и няма да подобри много съня Ви. Имайте предвид, че тялото Ви има нужда от равна и равномерна упора, за да си починете пълноценно.

Топерите не са подходящи за матраци със счупени пружини. Когато пружината е счупена и е скъсала дамаската на матрака, то тя ще повреди и топ матрака, затова по-добре помислете за смяна на Вашият матрак.

Нашите предложения за топ матраци.

Всички топ матраци вижте тук

Автор

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Поръчка